Demanda de regulació de les estacions de subministrament de carburants

Proposta de resolució presentada per l’Associació de Veïns Maresme en la 46 Assemblea General de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (Favb) el 7 d’abril de 2018, sobre la regulació d’instal·lació de Benzineres a la ciutat de Barcelona.

Els discursos sobre l’escalfament del planeta i el canvi climàtic, el lament sobre la qualitat de l’aire i la salut dels veïns i veïnes de la ciutat de Barcelona, queden en pura retòrica per la incapacitat per fer complir les lleis ambientals per part de l’Ajuntament de Barcelona que no contempla en les seves ordenances de Medi Ambient models de mobilitat ni posa cap límit a les multinacionals d’automoció.

En concret, l’ordenament jurídic actual permet un marc excessivament genèric que no contempla una regulació específica per la implementació de benzineres a la ciutat. Creiem que no es té en consideració l’entorn urbà on seran ubicades, amb totes les problemàtiques de seguretat, molèsties i insalubritat pels  veïns i veïnes que això comporta.

És per això que creiem necessària una revisió del model d’aquestes d’infraestructures a nivell de ciutat que passaria per la modificació de les normes urbanístiques del Pla general metropolità de Barcelona amb la finalitat d’introduir-hi una regulació específica destinada a la implantació d’estacions     de subministrament de carburants.

PROPOSICIONS:

PRIMERA:

Supressió de tot l’entorn urbà de Barcelona de noves llicències per a la instal·lació de benzineres que subministren hidrocarburs.

  1. Es generaria una disminució del trànsit rodat que genera el vehicle privat
  2. Milloraria el model de mobilitat de la ciutat.
  3. Acabaria amb el endeutament econòmic i ecològic que acabarem pagant nosaltres i les futures generacions
  4. Ajudaria a aturar el canvi climàtic, protegir ecosistemes i preservar la biodiversitat.

SEGONA:

En el cas de no ser possible la primera proposició.

Establir unes noves condicions per a la instal·lació de estacions de servei que passarien per:

  1. Les noves estacions de servei no es podran instal·lar al costat dels hospitals, de les escoles i els   equipaments destinats a la gent gran i a altres       sectors de la població especialment vulnerables.
  2. També, s’evitarà la implantació de noves estacions de servei en un radi de 5 km. entorn de les preexistents.
  3. Les noves estacions de servei hauran d’estar dotades d’un        servei de càrrega de bateries elèctriques per       tal de        reduir l’ús d’hidrocarburs fòssils i en cap cas podran ocupar espais destinats als vianants.
  4. El cessament de l’activitat d’una estació de servei comportarà la no admissió de noves estacions de subministrament de carburants, encara que es podrien autoritzar les      instal·lacions per reconvertir-les en estacions de recàrrega de vehicles elèctrics.
  5. Per a l’aprovació d’un projecte d’estació de subministrament de carburants serà necessària l’aprovació prèvia d’un pla especial urbanístic que, sens perjudici de l’aplicació dels requisits contemplats en el punt 1, haurà d’establir detalladament les condicions específiques d’implantació amb el seu corresponent informe d’impacte ambiental.

Reivindicació Benzineres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s