PER UNS BARRIS SEGURS

Als nostres barris, situats a la que anomenem «Franja Besòs», la manca de centralitat que patim ens està provocant greus conseqüències d’abandó i desatenció per part de les administracions.

Això provoca manca de serveis que considerem bàsics pel desenvolupament harmònic de la vida quotidiana (comerç de proximitat, serveis bancaris), deficiències en el manteniment de l’espai públic, proliferació d’actituds incíviques amb la brossa, manca de seguretat als carrers, impunitat d’aquelles persones que no compleixen amb les normes de convivència, festes sense autorització fins hores intempestives, protagonitzades per veïnat pertanyent a grups ètnics sorollosos, “botellots”, incapacitat per abordar el problema de les ocupacions delictives dels habitatges buits que passen a ser propietat de persones que es dediquen a la compravenda d’objectes robats, consum d’estupefaents i un bon munt d’actes que fan que la vida ordinària de les persones que hi vivim estigui constantment amenaçada.

No fa molts dies es van produir tirotejos i malauradament no són els primers que es produeixen a la «Franja Besòs». Resulta lamentable que aquests fets queden en la impunitat, els cossos policials els minimitzen i els polítics prenen una postura ambigua davant de la situació. Estem farts de paraules buides i promeses que mai arriben a implementar-se. Cansats de rebre xifres, de sentir mentides sobre actuacions que mai arriben. No volem més demagògia, ja que sempre s’acaba delegant responsabilitats entre Administracions, posposant fer front als problemes sense que la vida quotidiana es normalitzi i degradant la imatge d’uns barris que són els que mantenen, amb el seu treball i esforç, la vida d’una ciutat que els està negant poder viure en pau i tranquil·litat.

Als nostres barris totes les persones són benvingudes, independentment del lloc de procedència, costums, religions, grups culturals, ètnies, i estem per fomentar la convivència i l’enriquiment mutu, dins de les normes que ens hem dictat amb l’objectiu d’una bona convivència en pau i sense violències i distorsions, però no podem tolerar tots aquests comportaments.

Pel bé del veïnat que vol construir uns barris amb principis sòlids sobre el bé comú i l’espai públic, que vol uns barris en els que es visqui amb dignitat. Veïnat que desafortunadament es sent en minoria dins de l’escenari que hem descrit i que pateix perquè no pot dormir per les bronques i gresques que es succeeixen al peu de les seves finestres i a més se senten amenaçats.

DEMANEM:

Una actuació contundent de les administracions públiques per frenar el procés de degradació que estem patim als barris de la «Franja Besòs». Que s’adoptin mesures urgents que acabin amb aquesta situació insuportable d’impunitat d’algunes persones que pensen que poden fer el que volen sense assumir cap responsabilitat i en perjudici de la resta del veïnat. Creiem que es pot trobar una solució. Encara som a temps per revertir aquesta situació perquè als nostres barris ens puguem trobar segurs i sense sentir-nos assetjats. Esperem que se’ns doni resposta activa per part de l’Ajuntament i la Generalitat i estem disposats a posar de la nostra part tota l’ajuda que sigui necessària.

Barcelona, 10 d’octubre de 2023

Deixa un comentari