PRIMERA FIRA CAP AL RESIDU ZERO

Primera Fira cap el Residu Zero al barri del Besòs i el Maresme de Barcelona, en el marc de la Setmana Europea de la prevenció de residus.

 Davant la preocupant situació d’emergència climàtica i ecològica del moment que estem vivint i seguint la crida de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, la Comissió Veïnal “Besòs-Maresme, barri net” s’hi adhereix i organitza aquesta fira, donant continuïtat a un seguit d’accions que s’han anat fent amb l’objectiu de plantar cara a un model de consum d’usar i llençar. Volem seguir sensibilitzant a la ciutadania sobre el perill mediambiental que suposa aquest model i oferir alternatives sostenibles per al nostre dia a dia.

Estem en situació d’emergència ambiental, climàtica i envaïts de residus. Estem tips de comprar residus! Reduir la generació de residus no és només una obligació legal, sinó una necessitat social, econòmica i ambiental.

Pensem que s’han de prendre mesures:

  1. Demanar un canvi en les polítiques del model de producció, de distribució dels productes i serveis per reduir els residus i la contaminació associada i normalitzar el cicle tancat.
  • No permetre l’abocament de materials reciclables i descartar la incineració. És el moment d’aprovar una Llei Catalana Residu Zero de Prevenció de Residus i per l’ús eficient dels recursos.
  • Adoptar nous mètodes i processos productius, potenciar hàbits de consum més sostenibles, emfatitzar comportaments més respectuosos amb el nostre entorn.

La fira està orientada cap l’objectiu de la reducció i generació de residus i conscienciar a la població que s’ha d’implicar en la tasca de posar fi a l’actual model de consumisme, la producció de productes d’un sol ús, afavorir la reutilització i el reciclatge, la generació de productes que siguin sempre recuperables amb la finalitat d’anar cap el residu zero. Es faran tallers, xerrades, exposicions i un mercat de productes sostenibles.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Imatges de la celebració
Resum general de la Setmana Europea de Prevenció de Residus 2019.
(Ens trobaràs a partir del min. 3:33)