Coneguem el parc Diagonal Mar

A començament del més d’abril de 2021 se’ns comunica oficialment que el Parc de Diagonal Mar es convertiria en un refugi de la biodiversitat. Això significava que tindríem a prop el nostre barri un espai verd que afavoreix la varietat de flora i la presència de fauna.

Resultava imprescindible vetllar pels valors de la flora i la fauna del parc en un entorn com el nostre, densament poblat. Vam creure necessari impulsar accions amb aquesta finalitat i és com es va gestar el projecte “Coneguem el parc Diagonal Mar”.

La comissió Barri Net de l’Associació de Veïns i Veïnes Maresme, juntament amb el Moviment Diagonal Mar, el Museu de la Ciència, Parcs i Jardins i el alumnes del CFGS en Educació i Control Ambiental de l’institut Rambla Prim, vam crear un equip motor per donar forma al projecte.

Aquest es va materialitzar en unes jornades guiades pels alumnes de l’Institut i adreçades als alumnes de les escoles d’educació primària dels barris del Besòs i Maresme i de Diagonal Mar, ja què els infants d’aquests barris, en són els usuaris més propers.

L’experiència va resultar molt positiva i estem molt contents ja que a partir d’aquestes jornades podem dir que tenim en el barri a “joves experts en el Parc Diagonal Mar”. Es van convertir, desprès d’aquesta experiència, en “Guardians del Parc”

Ells han conegut com s’impregna de vida cada racó del parc i quina espècie és la que l’habita, molt probablement ho explicaran als seu pares, germans, amics… i així és com es va creant la cultura del coneixement del medi urbà i la importància dels parcs. Respectaran el parc i el faran respectar.

Des d’aquest espai volem donar les gràcies a l’equip docent del grau superior d’educació i control ambiental de l’institut Rambla Prim perquè de seguida es va entusiasmar en el projecte i va engrescar als seus alumnes, els quals han sabut transmetre coneixement i respecte, en definitiva consciència de la importància del parc. 

Moltes gràcies al Museu de Ciències Naturals. Un cop més l’equip d’educació i activitats del museu s’ha posat a disposició del barri acompanyant en aquest projecte i oferint coneixements pedagògics als alumnes de l’institut.

Moltes gràcies a Parcs i Jardins, perquè vetlla pel parc i la seva biodiversitat i per donar-nos suport en aquest projecte. Ens heu transmès coneixement del parc i ens heu obert les seves portes.

I per suposat agraïm i felicitem especialment a l’alumnat del cicle superior d’educació i control ambiental de l’Institut Rambla Prim i els encoratgem a seguir el camí que han emprès de compromís amb el medi ambient, necessitem a joves com ells que ens facin veure que la convivència entre l’home i la natura és possible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s