Tornem a començar?

Tornem a començar?

Feta la presentació als veïns i veïnes, el passat 19 de maig de 2016, del Pla de Barris del Besòs i el Maresme per part de l’Ajuntament i, després d’una primera reflexió i avaluació,  l’AVV Maresme i l’AVV Besòs volem comunicar a l’opinió pública les següents consideracions.

Estem cansats de plans “estupendos” sense contingut concret, d’ideals que es prediquen però no es consoliden en actuacions específiques, de dilacions en el temps dels projectes… mentre veiem el deteriorament de l’espai públic, el retard en la construcció d’equipaments i l’empitjorament de les condicions socials del veïnatge.

Considerem que no es va donar resposta a les demandes concretes fetes pels veïns i veïnes. Ens portaven unes línies estratègiques definides i sembla que els importava ben poc el que els veïns, veïnes, associacions, etc., els estaven demanant.

Per part de les autoritats municipals no veiem intenció de millorar l’espai públic. Per posar un exemple, la reforma de l’Eix Pere IV havia de començar per la Rambla de Prim i el que ens hem trobat és amb una benzinera instal·lada en aquest indret en contra de la voluntat dels veïns. I si no en tenim prou amb una,  volen autoritzar la construcció d’una altra al carrer Maresme, precisament en un espai destinat a equipaments socials contemplats i aprovats en exercicis anteriors. D’altra banda, no han fet res per millorar l’estat de deteriorament de la Rambla de Prim i això que van aprovar un pressupost específic dins de l‘exercici de 2015.

Això són algunes mostres que delaten la manca de connexió entre les autoritats municipals i els veïns del Barri del Besòs i el Maresme que es va evidenciar en aquesta reunió.

Vam sentir el mateix discurs de sempre, proclamat pels diferents grups politics que han governat els darrers anys: promoure la rehabilitació dels habitatges, accessibilitat als edificis, gestió de pisos  buits, dignificació d’equipaments, foment de l’ocupació, dinamització comercial, desenvolupament econòmic… què aporta això de nou? Res, són demandes endèmiques d’aquest barri. No volem que ens tornin a repetir el mateix discurs, volem començar a treballar amb un pressupost concret, amb comissions de treball concretes que en facin el seguiment, amb la implicació i el compromís d’altres administracions. Ja hem perdut una any!

Coincidim amb les autoritats municipals en el plantejament dels Objectius Generals, però no en la metodologia, que el que fa és dilatar el procés d’actuació mentre seguim sense guarderies, sense escola pels adults, tancant les petites botigues, perdent serveis (oficina per gestionar l’atur, delegació de la SS), mal comunicats (només cal fixar-se en que de les noves línies d’autobús cap va en sentit vertical, totes van cap el centre), sense residències per a la gent gran (han d’anar fora del barri o a un altre municipi), sense espais pels joves (busquen en altres indrets espais per desenvolupar les seves activitats).

Tenim la sensació que estem vivint un “tot per al poble però sense el poble”. És aquest un dels signes que caracteritzen el nou model de relació amb el ciutadà? Havíem posat moltes expectatives en aquest equip de govern però no veiem canvis. No volem endarrerir més temps aquest projecte ja que si seguim així,  arribarem al  2020 sense la feina feta.

Per acabar, agraïm a l’Ajuntament  de Barcelona i en especial a la seva alcaldessa (que va assistir personalment a aquest acte) la consideració que ha tingut amb el nostre barri escollint-lo com el primer en rebre la presentació del projecte de Plans de Barris 2016-2020.

Un pensament sobre “Tornem a començar?

Deixa un comentari