“NOUS POLÍTICS, MATEIXOS PROBLEMES, CAP SOLUCIÓ”

En una pancarta situada en la caserna de bombers del carrer Castella del Poblenou es pot veure aquest escrit. Hem pensat que és molt adient aplicar-la a  la situació que estem vivint al nostre barri. Portem ja molts anys sense que aquí es toqui ni es faci res, amb el deteriorament que això suposa. Cap inversió en equipaments, en millores urbanístiques i ni tan sols en manteniment, ja portem un any amb un nou govern municipal i, malgrat tot, les coses segueixen com abans.

Un govern municipal que havia promès planificar pel bé comú, defensar l’ interès públic per sobre del interès privat, ocupar-se dels barris abandonats pel deteriorament,  canviar les condicions d’habitabilitat, lluitar contra l’abandó del espai públic, superar l’acumulació endèmica de retards en la construcció d’equipaments com residències per a gent gran o instituts.

Ens havien parlat d’un nou model, d’una ciutat de la proximitat que té a veure amb la realització paulatina dels equipaments pendents, d’una mobilitat sostenible amb criteris medioambientals, de la primacia de les persones, de la millora del espai públic recuperant el carrer per a les persones,etc.,

Les primeres mesures d’aquest model de ciutat, de la que es vol construir un nou relat, han estat la inacció i la manca de informació als veïns i veïnes. Qualsevol que es passegi pel barri s’adona de l’estat d’abandó dels espais públics, de la manca de serveis i equipaments, principalment per a la gent gran i els joves. I pel que fa a les noves actuacions, aquestes s’han traduït en la instal·lació de dues benzineres, sense avisar i sense que ningú les demanés. Què vol dir això? Ens amaguen alguna cosa? No s’entén que si el que volen és articular un nou urbanisme, recuperant el carrer per a la ciutadania, posin dues benzineres en els carrers més amables del barri, que l’únic que faran és atreure transit i pol·lució. A més en uns espais, el primer afectat, i el segon destinat a equipaments.

Esperem que reflexionin i principalment, que comptin amb els veïns i veïnes. No és tan difícil i… Sí SE PUEDE!

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s