Posar fi a les desigualtats

El senyor Regidor de Sant Martí, Josep Maria Montaner,  destaca en el plenari del Consell de Districte de l’1 de març de 2017 que “…és un dels districtes que més reflecteix les inversions i el desenvolupament de la ciutat.”

Pot ser és cert, però no pas en el nostre barri. El que es constata, entre les opinions del veïnat és tot el contrari, no es veu en lloc cap inversió ni millora, al contrari, es percep una manca de manteniment a l’espai públic com no s’havia vist mai fins ara.  Venim denunciant aquesta manca de manteniment (ordinari, no entrem en grans obres) des del 2015 l’any en que va començar l’acció de govern l’actual equip. Les primeres respostes van ser que “això ja venia dels anteriors mandataris” i en tot cas ells ja ho anirien corregint. Van prometre, per exemple, arreglar el deteriorament de la Rambla de Prim amb un pressupost aprovat de 15.000 € fins al final d’any i després, ja en el 2016, abordar en ferm  un manteniment de la mateixa, però tot ha quedat en paraules.

Alguns aspectes de l’estat d’abandó de la Rambla Prim, principal arteria del barri

La zona més concorreguda del barri, l’entorn de Diagonal 6-10, presenta un estat tercermundista i amb l’excusa de que és una zona privada no fan  cap actuació. Això si, fan el traçat d’un carril bici en aquesta zona de la Diagonal (sense que ningú del barri ho hagués demanat i sense consultar els veïns) i a més aixequen la vorera, que estava en bon estat, posant l’enrajolat peraltat cap a la zona dels vianants i afavorint la creació de basals d’aigua.

Vergonyós aspecte del pas cap al Centre Comercial Diagonal Mar, a Diagonal, 6-10

No parlem dels parterres del carrer Llull (secs i sense manteniment), de les pistes vermelles de la Rambla de Prim (plenes de brutícia), dels escocells sense arbres o plens d’herbes a tot el barri… Per a nosaltres, els veïns i veïnes, això no és un bon servei, això no és mirar pel benestar dels veïns, això no és governar…, ja ho van expressar en un altre escrit: regar és governar.

Ens hem d’acostumar a veure el barri així?

Constatem que prefereixen governar a cop de propaganda, notes de premsa i publicitat per quedar bé, de cara a la galeria i els importa poc l’opinió dels veïns i veïnes. Si no a que bé gastar-se 409.000 € en una Superilla al Poblenou o en un espai pels gossos a la platja de Llevant?, ni una cosa ni l’altre han estat consensuades ni validades amb els veïns (i després parlen de construir un nuevo relato para Barcelona”, paraules del Regidor senyor Montaner). Estem pendents de la remodelació del Passeig Marítim i l’enllaç amb la Rambla de  Prim  que ha d’arribar fins al mar, però això, que és un tema amb el que els veïns estan d’acord i veuen com a molt necessari, no té repercussió mediàtica. Sí la té la construcció d’un gratacel amb habitatges de luxe (els veïns li deien “monument a la crisi”, es va aixecar l’estructura i hi va quedar així fins ara) en un espai que ja estava destinat a equipaments segon acords  en ferm amb el Districte i les AAVV (Projecte Integral Maresme-Besòs, Districte Sant Martí, Barcelona, abril de 2008).

2016-07-01 11.36.05

Veiem que poden més les grans corporacions que els ciutadans, per això van donar llicència per posar una benzinera a la Rambla de Prim (encara esperem la resposta a: “Ens comprometem a obrir un expedient per la revisió d’ofici de la concessió que implica la suspensió de les obres, i a demanar un dictamen a la comissió jurídica assessora i, en funció del resultat, resolució o no d’anulació de la pròpia llicència i restauració dels terrenys al seu estat anterior” tal com va manifestar Janet Sanz) o construeixen aquest gratacel amb una estètica de línies arrodonides i formes cridaneres, promocionat per una gran firma francesa. (A tots els dirigents d’aquest Ajuntament els ha agradat deixar feta la seva “torre” per a que els recordin).

Aquesta és la realitat del nostre barri. No ens tenen en consideració ni a l’hora de fer la retolació.

Es veritat que algunes coses sembla que estan en marxa: construcció d’un edifici amb 55 habitatges destinats a lloguer públic, però sabeu a on?, justament a on estan les instal·lacions del compleix poliesportiu Francesc Abad, únic espai del barri del polígon del Besòs on veïns i veïnes poden gaudir d’un lloc per fer esport (afavorir la pràctica esportiva és una de les “idees força” dels projectes motor del  Pla de Barri).

Parlarem, en la propera entrada del blog, de com veiem la marxa del Pla de Barris que per desgracia, a aquestes alçades,  està encara per definir.

Senyors de l’Ajuntament, per posar fi a les desigualtats, uns dels principis enumerats en el Pla de Barris, els direm que menys Plans de Barris, que de moment no passen dels plantejaments teòrics, i ocupar-se més del manteniment del barri. Això és vetllar pel benestar dels veïns i veïnes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s