NO A LA SUPRESSIÓ DE LA LÍNEA DE BUS 36

Les associacions de veïns membres de la Plataforma Nord-est de Sant Martí: AVV Besòs, AVV Diagonal Mar, AVV Espronceda-Granvia-Perú, AVV La Palmera, AVV La Pau, AVV Maresme, AVV Paraguai-Perú, AVV Provençals-Verneda, AVV Sant Martí de Provençals, AVV Verneda Alta, AVV Verneda Via Trajana,  davant de la desaparició de la línea de bus 36

MANIFESTEN:

Que la implantació de la nova xarxa ortogonal de bus a Barcelona implica la desaparició de la línea 36. Aquesta línea de bus ja s’havia consolidat, després de no poques reivindicacions,  com a un servei de gran utilitat ja que per fi connectava els diferents barris del seu recorregut amb l’Hospital del Mar, un equipament fonamental pels veïns i veïnes ja que és el seu hospital de referència.

Foto 336 la queremos mantener

No estem disposats a que es perdi un servei que comunica els diferents barris de l’Eix Besòs i facilita la comunicació directa amb un equipament fonamental en la vida quotidiana de tants veïns i famílies  com és l’Hospital del Mar, a continuació n’exposem les raons:

  • La major part dels usuaris d’aquest servei de transport públic ho són també de la sanitat pública i l’Hospital del Mar és el centre al que diàriament es desplacen per diferents motius de tipus mèdic i terapèutic.
  • No hi ha un altre servei públic que els apropi al centre hospitalari i la solució d’un transbordament no és l’adequada ja que es troben, en l’àrea d’intercanvi, amb un altre servei ja saturat de passatgers que venen d’altres barris més cèntrics; a més estem parlant de gent gran i usuaris amb dificultats de mobilitat i/o amb alguna malaltia.
  • No es tracta d’un servei deficitari ja que sempre va i torna ple de passatgers que el fan servir de forma quotidiana i no només per anar a l’hospital, si no per traslladar-se entre els diferents barris del seu recorregut.
  • Els objectius de la nova xarxa de facilitar l’ús, fer una gestió eficient dels recursos, reduir el temps d’espera, millorar la connectivitat entre els diferents mitjans de transport, no són aplicables a una línea que fa el recorregut recollint usuaris que viuen a un extrem de la ciutat i que ja fa una funció específica i concreta, comunicar barris i portar els veïns i veïnes al seu hospital de referència i per tant no es pot suprimir.
  • La franja de barris de la que parlem (barris de l’Eix Besòs) històricament deficitària en equipaments i serveis no pot prescindir d’un servei tan necessari per una població que no disposa d’altres recursos i que bàsicament fa servir els recursos públics de transport i sanitat.
  • D’altra banda, la vocalia de persones amb diversitat funcional de la AVV de Sant Martí de Provençals posa denuncia l’eliminació o retallada de les línies 192, 60, i 26 que com la línia 36, van directament a hospitals de referència.
  • També es posa de manifest, que a causa dels canvis en la modalitat dels combois que s’estan utilitzant (substitució dels llargs pels normals), es provoca una manca de espai reservat que afecta a tot tipus de situacions (coxes de discapacitats, cotxes de nadons, etc.), fent que en la majoria dels casos, les persones afectades hagin d’esperar com a mínim el pròxim autobús en el millor dels casos. Tot això sense comptar que les plataformes d’accés funcionin correctament, el que no succeeix en un percentatge força elevat.

A les diferents reunions amb responsables de l’Ajuntament del Districte de Sant Martí, hem exposat aquestes raons i mai se’ns ha donat una resposta satisfactòria ni s’ha arribat a elaborar una proposta coherent que pugui satisfer els usuaris del servei. Tot el contrari, les propostes han estat de retallar servei i rebaixar la velocitat comercial.

Exigim una resposta per escrit i definitiva que pugui satisfer les demandes dels veïns i veïnes afectats. Resposta que passi per donar un servei de transport públic de superfície que atengui les nostres necessitats com fins ara i que no estigui supeditada a interessos de rendibilitat. Tenim la percepció de que en les decisions, tot sovint, es tenen més present la forma que la funció per a la que està destinat un servei, que no ha de ser una altra que la de servir als ciutadans, per aquest motiu acompanyem el present manifest amb un plec de 5.801 signatures d’entitats i veïns.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s