Manifestació per lluitar contra els mals olors i el tancament de TERSA

Fem una crida a tots els veïns i veïnes i els demanem que hi  vagin a la manifestació de l’1 de desembre per mostrar els seu rebuig a l’estat de contaminació de l’aire del nostre barri i demanar a les autoritats que tanquin les fonts que produeixen aquesta contaminació.

thumbnail I
ELS VEÏNS ES MOBILITZEN A LA ZONA DEL FÒRUM
Davant la manca de respostes per part del govern municipal d’Ada Colau, de l’AMB i de l’Alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, els veïns han decidit prendre la iniciativa i es mobilitzaran l’1 de desembre a les 11hores per a exigir solucions als problemes que els afligeixen i reclamaran a més, transparència i una participació veïnal real.
EL FÒRUM: BONIC PER FORA, CONTAMINAT PER DINS
Són diversos els problemes als quals es refereixen els veïns: les olors pestilents, la contaminació i l’amiant, els més recurrents. El tancament de la incineradora de residus urbans TERSA, que ha estat denunciada penalment per suposat delicte ecològic, és un dels arguments més forts que exigiran aquest pròxim dissabte les persones que es concentrin a les immediacions del Museu de Ciències Naturals de Barcelona (Museu Blau) i que caminaran cap a la incineradora de residus TERSA.
AIRENET, Coordinadora Veïnal Metropolitana que representa a nombroses entitats veïnals del front litoral dels municipis de Badalona, Sant Adrià de Besòs i Barcelona, juntament amb el recolzament de GREENPEACE, ECOLOGISTAS EN ACCIÓN, ECOLOGISTES DE CATALUNYA, CEPA, APQUIRA-CAPS, STOP CREMATORI, COORDINADORA CATALANA PEL RESIDU ZERO i altres trenta organitzacions més, exigiran a les administracions el TANCAMENT de la qüestionada incineradora TERSA, la separació definitiva de Barcelona Energia de TERSA, la fi de les males olors i una estratègia real de residu zero.
Reclamaran, a més, accions concretes per a garantir la transparència i la participació ciutadana real. AIRENET considera que la lentitud i la falta d’accions per part de les administracions de Colau a Barcelona i Callau a Sant Adrià de Besòs, són l’evidència de la tolerància i complicitat davant la contaminant TERSA.
AIRENET reclamarà que els governs es trobin veritablement del costat dels veïns i veïnes i no de part de les empreses contaminants.
CARTA OBERTA A ADA COLAU
AIRENET i els veïns convocats llegiran, al finalitzar la marxa, davant la incineradora TERSA, una carta oberta a l’Alcaldessa de Barcelona. Entre altres punts, exigiran la implantació d’un “Observatori Ciutadà”, una proposta innovadora que permetrà als veïns informar-se en temps real del funcionament de la qüestionada TERSA, mentre no es concreti el seu tancament definitiu. Per a dur-lo a terme, els veïns comptaran amb el recolzament de l’ONG valenciana MESURA i de la Universitat de València.
Entregaran, a més, un manifest a la incineradora en el qual li demanaran explicacions sobre les pràctiques dutes a terme per l’empresa i que es consideren una violació al dret a la salut de la ciutadania.
Barcelona, 27 de novembre de 2018.
Cartell_011218_A4A3_cat. Manifestació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s