COMISSIÓ VEÏNAL #BesòsMaresmeBarriNet

Si SEPARES bé. La ciutat t'ho agraeix

Brutícia i escombraries fora de lloc en carrers i places és un dels problemes de convivència que més preocupa al veïnat del nostre barri (també la manca de manteniment de l’espai públic i les persones sense sostre que dormen al carrer). Però és en aquest primer en el que podem fer més incidència i buscar solucions que estiguin al nostre abast. Per això es va crear la comissió veïnal BesòsMaresmeBarriNet.

Tractem de fer veure a veïns i veïnes que:

  • Si es fa una correcta selecció del residus, afavorim el seu reciclatge i aquests es convertiran en altres objectes que podrem fer servir de nou (economia circular).
  • Evitem engreixar els que van a rebuig (contenidor gris) d’aquesta manera ens aproparem al Residu Zero i evitarem que acabin en la incineradora TERSA que tants problemes està generant al barri en forma de contaminació de l’aire. (Lluitem pel seu tancament dins de la Coordinadora veïnal AireNet).

Cada setmana sortim al carrer per transmetre aquestes idees a veïns i veïnes i els expliquem, de forma didàctica, a on van els residus. També anem a les escoles del barri i ho expliquem als infants.

Durant aquestes setmanes, parlant amb ells, hem detectat que la brutícia al carrer no és  tant sols un problema d’incivisme de la gent, ni de que no passin els escombriaires, si no de:

  • La deficient logística per part del servei de neteja de l’Ajuntament a l’hora de distribuir els contenidors de brossa selectiva.
  • L’excessiva generació de productes embalats que s’ofereixen al comprar. Aquest residu acaba en el contenidor de rebuig. Un dels factors que genera aquesta oferta  d’embalatge, és la manca de botigues de proximitat al barri, la gent compra en els “supers” o grans superfícies a on tot està embalat.

Hem fet requeriments a les autoritats del Districte, per corregir alguns aspectes, però sembla que no mereixem la seva atenció. Els responsables de la neteja no actuen amb la diligència necessària i els responsables polítics estan més pendents del que passa en altres barris de Sant Martí.

Malgrat tot continuem treballant per millorar el barri.

Un pensament sobre “COMISSIÓ VEÏNAL #BesòsMaresmeBarriNet

  1. […] Convençuts de la importància que té la neteja en els carrers i en les comunitats de veïns per que hi hagi una bona convivència, el passat mes d’octubre, veïns i veïnes, entitats, serveis i equipaments del barri vam crear la comissió veïnal per la neteja i el medi ambient “Besòs-Maresme, barri net”. […]

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s