Sobre la sentència del “procés”

Dins d’una societat civil organitzada i democràtica, com associació de veïns, tenim un paper important. Som agents polítics claus per canalitzar les peticions de veïns i veïnes en els barris. Necessaris perquè articulem una societat que no es basa només en la política dels partits o dels sindicats o del món de la producció (empreses). El nostre paper és treballar en polítiques socials alternatives que ajudin a millorar la convivència i l’harmonia entre ciutadans que conviuen en una mateixa zona, articulant una societat que no només vota cada quatre anys.

Davant d’aquesta sentència del Tribunal Suprem als responsables polítics del “procés”, que valorem com a molt desproporcionada, entenem la crispació que suposa, però principalment ens preocupa la ruptura de la convivència i que, el que es derivi d’ella, sigui la pèrdua de drets quan ens toqui sortir al carrer a reivindicar.

Com a membres de la FAVB, subscrivim el comunicat que ha publicat, principalment perquè pensem que és important trobar vies polítiques que redueixin les tensions, potenciar espais d’entesa i diàleg que ajudin a superar el conflicte al que ens han portat els polítics i continuar treballant junts, veïns independentistes i no independentistes, per superar la crisi social, econòmica i mediambiental que estem patint.

La Favb davant la sentència del procés

A l’igual que a moltes altres entitats socials, a la Favb ens preocupa profundament la situació de tensió i conflicte creada per la dura sentència judicial contra els líders del procés.

Unes injustes condemnes que, a la vegada que generen un patiment humà innecessari, compliquen encara més la cerca de solucions polítiques a la complexa situació que vivim, aprofundint en una judicialització de la política a la qual mai s’hagués hagut d’arribar.

Una sentència que inclou perilloses consideracions sobre els drets de manifestació i protesta que podrien tenir greus conseqüències per als moviments socials en particular i per a la salut democràtica en general.

Una bona part de la ciutadania se sent indignada per una decisió judicial sense precedents i té tota la legitimitat per mostrar la seva crítica i protesta, que creiem que s’ha d’expressar en tot cas de manera pacífica i constructiva. La Favb condemna enèrgicament la violència vingui d’on vingui. Volem una ciutat de pau, construïda col·lectivament sobre els valors de la no-violència.

Cal trobar vies polítiques que redueixin les tensions i generin el clima de diàleg necessari per abordar un conflicte que ara per ara sembla irresoluble, potenciant nous espais d’entesa i diàleg que obrin camí a una sortida democràtica del conflicte. La Favb continuarà vetllant perquè el moviment veïnal sigui un espai inclusiu i de convivència amb el màxim respecte als sentiments de cadascú, especialment quan hem de donar resposta a la greu crisi econòmica i ambiental que patim.

Barcelona, 16 d’octubre de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s