El Consell Municipal del Districte de Sant Martí, rebutja les propostes dels veïns a incorporar en el Pla de Seguretat de la ciutat

Després de que el dissabte 5 d’octubre  de 2019, més de 3.000 veïns i veïnes sortissin en manifestació en demanda “d’un barri digne”, expressant el seu malestar i la manca de solucions als problemes que estan patint, en el primer Consell de Districte (10/10/2019) es va rebutjar una proposició presentada pel GMDCs en la que es demanava:

Que el Consell Municipal del Districte de Sant Martí acordi instar a la Cinquena Tinència d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona perquè s’incloguin en el Pla de Seguretat de la ciutat diferents punts concrets que afecten directament a alguns barris del Districte:

  • Implementar un pla intensiu en els barris de Sant Martí de Provençals, el Parc i Llacuna, en el Besòs i Maresme i Verneda i La Pau per fer complir les ordenances municipals.
  • Augmentar el patrullatge a peu i de càmeres de videovigilància, especialment en la zona de Ca n’Oliva i carrer Santander.
  • Pla urgent d’actuació davant l’ocupació il·legal en els barris de La Verneda i la Pau, en el Besòs i el Maresme, i reforç dels serveis d’assessoria als veïns.
  • Pla d’actuació urgent davant el tràfic de drogues i narcopisos, sobretot en el Besòs i el Maresme, acompanyat amb programes de prevenció, detecció i intervenció davant el consum de drogues.
  • Campanyes de conscienciació sobre civisme, neteja i descans dels veïns,amb especial atenció a les zones de Vila Olímpica, Diagonal Mar, el Parc i la Llacuna, Provençals del Poblenou i Poblenou.
  • Programes específics per a l’erradicació de la venda de menjar i alcohol il·legals a les zones del Port Olímpic i Passeig Marítim.

La proposta va ser rebutjada amb l’abstenció dels grups d’ERC i de JxCat, i el vot en contra dels grups de BComú i de PSC. Les raons que es van esgrimir eren de molt poc pes i la principal argumentació no tenia res a veure amb les problemàtiques dels barris o el districte, si no amb raons de política general enfocades al grup que presentava la proposició.

No entenem com davant d’un clam tant fort de veïns i veïnes, que a més van presentar les mateixes propostes, hi hagi grups que es rentin les mans i no siguin capaços d’adquirir el compromís de treballar per fer un bon Pla de Seguretat.

Propostes dels veïns i Veïnes en el Consell de Districte. Sessió ordinària. (min. 1:40:25)

El Regidor, molt pobre d’arguments, va insinuar que moltes de les mesures “ja s’estan aplicant el dia d’avui” i va afegir a continuació que les que s’estaven proposant “no serveixen per res” (però no diu que ja s’estan aplicant?), que semblaven “un llistat de la compra” i que en tot cas, “són més raonables les que aporten els veïns…”. En què quedem Sr. Regidor, si resulta que són les mateixes.

Per part dels grups de l’oposició, la intervenció del Sr. Fernando Gómez, de JxCat, no mereix cap comentari, deia que “no entenien” el que es proposava. No va veure els més de 3.000 veïns que van sortir al carrer?, no va sentir el que, en el Ple, demanaven? I per part del Sr. Oriol Puig, d’ERC, vam observar que estava més a prop del poble kurd que dels seus veïns. Va ser incapaç d’argumentar com posar en pràctica tot el seu relat sobre “convivència, educació, acompanyament, apoderament de la ciutadania, orgull de barri, la no estigmatització dels col·lectius vulnerables, posar en valor els barris, carrers més il·luminats, fer que la gent torni a recuperar els carrers, un urbanisme “feminista””. Senyors de l’oposició vostès també governen el Districte, no s’amaguin en l’abstenció, donin la cara, ara han tingut l’oportunitat a demanda dels veïns.

Sabem que el govern del Districte, malgrat la presentació el 25 de setembre de les línies estratègiques en Prevenció i Seguretat, no té encara clar un Pla de Seguretat pel Districte, n’hi ha hagut prou amb sentir els arguments del Sr. Escuder. Però vostès senyors de l’oposició tampoc ho tenen clar, ja que a la primera ocasió que han tingut per demostrar-ho, s’han quedat en el bla, bla, bla.

Esperem que es posin les piles, uns i altres, i ens presentin un Pla Integral de Prevenció i Seguretat amb cara i ulls i que comptin amb els veïns i veïnes per a que junts, ho puguem implementar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s