El barri surt al carrer per demanar més seguretat i civisme

Més de 3.000 persones protesten contra la inseguretat al Besòs i el Maresme

Ja fa dies que els veïns i les veïnes del barri estan fent ressonar cassolades perquè es trobin solucions als problemes d’inseguretat i incivisme que hi ha al Besòs i el Maresme. No cal fer una exhaustiva menció del que passa, però la intranquil·litat, la por a sortir al carrer a passejar o jugar amb els nens, l’ocupació d’habitatges per fer activitats il·legals, l’ocupació de l’espai públic dificultant la convivència, la brutícia als carrers, etc., ha fet que cada dia s’hi sumi més gent per lluitar contra la manca d’una resposta efectiva de les autoritats  vers “l’abandonament que pateix el barri”.

El dissabte 5 d’octubre els veïns del Besòs i el Maresme, juntament amb altres barris de l’entorn, s’han manifestat per criticar la situació a la zona. Amb la presència de més de 3.000 ciutadans que només demanaven “un barri digne” han volgut expressar el seu malestar i la manca de solucions als problemes que estan patint. La marxa va començar a la Rambla de Prim, seguint el recorregut pel Parc del Fòrum, passant per davant de la Conselleria d’Afers Socials, arribant fins al terme municipal de Sant Adrià de Besòs i finalitzant al costat de la torre Telefònica a on suposadament volen instal·lar un centre per a joves migrants.

Després d’aquesta manifestació esperem que les autoritats prenguin nota i comencin a donar una resposta que passaria per:

  • Que es faci una avaluació acurada, amb la participació de veïns i veïnes, de tota aquesta problemàtica social que provoca el que identifiquem com a “inseguretat”.
  • Que es compleixi el ja pactat en exercicis anteriors, respecte de la dotació d’equipaments necessaris pel barri que afavoreixin la protecció dels més dèbils, el foment de la cultura, la formació i l’oci saludable. Que aquests serveixin de recolzament del teixit social i reconeixement del treball actiu que desenvolupen, de forma voluntària, veïns i veïnes.
  • Que es descentralitzin els serveis que poden aportar més problemàtica al barri, perquè els problemes no es concentrin sempre en uns mateixos barris i es puguin compartir les càrregues  entre tots els districtes de Barcelona i no es centrifuguin els problemes als extrems de la ciutat.
  • Que es millori la dotació de Mossos per part de la Generalitat, augmenti la implicació  del Poder Judicial i dels polítics en la reforma de les lleis actuals, l’aplicació de les ordenances municipals i la correcta inserció social.
  • Que als veïns d’aquests barris de la perifèria, que són ciutadans de ple dret com tothom, no se’ls tingui sotmesos a secretismes i opacitat i se’ls consulti sobre les solucions que cal portar a terme per fer front als problemes que tenen.

És hora de que se’ns doni una resposta i esperem que l’Hble. Sr Miquel Buch i Moya Conseller d’interior, l’Hble. Sr. Chakir El Homrani Lesfar conseller de Treball, Afers Socials i Famílies i a Il·lm Sr. David Escudé Rodríguez regidor del Districte de Sant Martí, tinguin l’amabilitat d’atendre a les peticions d’uns veïns i veïnes que estan reclamant viure amb dignitat.

Un moment de la manifestació a la Rambla de Prim/Pujades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s