Esdeveniments

Continuació de la pàgina ESDEVENIMENTS I ACTUALITAT


Estiu al Barri del Maresme i el Besòs: lleure gratuït per a tothom!

Torna un estiu carregat de propostes d’activitats gratuïtes per passar un estiu més refrescant. Descobreix tot el que pots fer aquest estiu a diferents punts de l’espai públic del barri.
Del 27 de juny al 10 de setembre del 2022:
– CIRC
– ART I MANUALITATS
– CONTACONTES
– ESPECTACLES
– CINEMA
– JOCS
– ESPORTS
Consulta les activitats!

“La música, la festa, la conversa, el color, i tantes altres coses, són els que omplen de vida els carrers i les places d’un barri.…”

“El veïnat del Besòs i el Maresme es reconeix per la fortalesa de la seva gent, que construeix i fa construir el seu barri cada dia sense que hi càpiga la possibilitat del defalliment….”

“… ara és temps de gaudir del barri, i fer festa…”

PROGRAMA


Llibres presentats per escriptors/es, veïns i veïnes, del barri #besòsimaresme. Esteu convidats a celebrar Sant Jordi d’una manera especial, recolzant l’obra dels nostres autors locals.

¡NO A LAS GUERRAS!

Davant la gravetat que suposa la invasió d’Ucraïna, expressem la següent declaració en nom de socis, simpatitzants i veïnat  representat per la nostra entitat:

Manifest contra la guerra d’Ucrània


Com a veïns i veïnes defensem el nostre barri. El dantesc espectacle polític del Plenari del Consell Municipal del 28 de gener de 2022 no té justificació i posa en perill el pacte signat per tots el grups municipals en el Compromís pel Besòs i el Maresme. Les conseqüències de la falta d’acord una vegada més repercuteixen negativament al barri.

NO ENS QUEDA ALTRA ALTERNATIVA QUE SORTIR AL CARRER, LA NOSTRA PRESÈNCIA I DENÚNCIA ÉS EL RESULTAT DEL SEU FRACÀS POLÍTIC.

Més informació

Davant la preocupant situació d’emergència climàtica i ecològica del moment i seguint la crida de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, organitzem la TERCERA FIRA CAP AL RESIDU ZERO. Volem seguir sensibilitzant a la ciutadania sobre el perill mediambiental que suposa el model de consum d’usar i llençar i oferir alternatives sostenibles per al nostre dia a dia.

La fira està orientada cap l’objectiu de la reducció i generació de residus i conscienciar a la població que s’ha d’implicar en la tasca de posar fi a l’actual model de consumisme. Aquesta vegada ens centrem en les COMUNITATS CIRCULARS i la generació de productes que siguin sempre recuperables amb la finalitat d’anar cap el residu zero.

Es faran tallers, xerrades, exposicions i un mercat de productes sostenibles.


El barri del Besòs i el Maresme vol i necessita un parc🌳! La MPGM pel 22@ és una oportunitat.

Per què?
-Com a Refugi Climàtic 🌡️: ens ajuda a combatre la contaminació, afavoreix la biodiversitat, regula la temperatura i la humitat, absorbeix els sorolls de la ciutat.

-Com a espai obert pel gaudi dels veïns, com a zona de passeig, de descans, de trobada i relacions veïnals 👨‍👨‍👩‍👦‍👦👩🏿‍🦽🧕🏼🫂

-Com a zona de joc🏏 i d’esport🏃🏽‍♀️ per els més joves i també per als més grans

-Amb un espai dedicat a les mascotes 🐕

-Per recuperar un edifici històric (antic magatzem municipal) i convertir-lo en un equipament 🏢 per als joves del districte i d’atenció a la violència de gènere.

Per a tots aquests motius estem demanant que un dels solars abandonats es converteixi en un pulmó verd 🍀pel barri! I per extensió per a tota la ciutat de Barcelona.

La unió fa la força! 🖇️🖇️🖇️💪🏽💪🏽

Dilluns 6 de setembre de 2021

Com a entitat veïnal ens adherim al Manifest de la Plataforma Festes Majors sobre els fets succeïts a les Festes Majors de Barcelona. Cal valorar la feina de les comissions de festes, evitar els actes incívics i treballar conjuntament per abordar aquesta situació.


Crònica de la visita del Molt Honorable President de la Generalitat, Pere Aragonès, al barri.

Segueix l’enllaç

Benvolgudes veïnes i veïns

Un any més (i quin any!) ja arriba la Festa Major del barri! Més d’una setmana plena d’activitats per celebrar plegades (amb totes les mesures de seguretat!).

En aquesta FESTA_NO_FESTA:

Sortim al carrer per la cultura”

Aquí trobareu el CARTELL amb tots els actes que s’han preparat. 


El veïnat de l’Eix Besòs reivindica el dret a tenir platges no contaminades

El 29 de maig de 2021 l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs va haver de tancar al públic de forma “cautelar i provisional” la seva platja del Litoral com a reacció a les conclusions d’un estudi encarregat per una empresa privada. Segons l’informe, a la zona de sorra estudiada la concentració de metalls pesants i d’alguns hidrocarburs superava àmpliament els valors màxims recomanats i, per tant, representava un greu perill per als usuaris.

Seguir llegint…


JOVES EXPERTS EN EL PARC DE DIAGONAL MAR

Unes jornades guiades pels alumnes de l’Institut Rambla Prim i adreçades als alumnes de les escoles d’educació primària dels barris del Besòs i el Maresme i de Diagonal Mar, ja què els infants d’aquests barris, en són els usuaris més propers.

Segueix l’enllaç


23 d’abril de 2021

Recital literari virtual amb motiu de la Diada de Sant Jordi 2021. Veïns, veïnes i amistats del barri han llegit texts i poemes.

Podeu gaudir-ne aquíPOR QUÉ EL BARRIO SE DETERIORA?

El diari ARA ha publicat un “dossier” titulat «Els barris vulnerables de Catalunya». Posant èmfasi en que “Les àrees que fa 40 anys concentraven la major part de la pobresa ara continuen igual, amb especial incidència a tota l’àrea del Besòs”. En aquests “dossier” el senyor Albert Llimós fa referència a paraules d’en Damià Calvet Conseller de Territori de la Generalitat: “Vam advertir que no n’hi havia prou amb la remodelació física, que hi havia d’haver polítiques socials d’acompanyament, més actuació sobre les persones…”, justament és el que estem demanat que s’implementi en el PROJECTE DE REGENERACIÓ INTEGRAL AL S.O. DEL BESÒS: Un estudi social de la zona, inclosa una radiografia exhaustiva de les comunitats. En el qual es determini la necessitat d’abordatges específics orientats a disminuir la bretxa social i millorar l’actual perfil de vulnerabilitat de les comunitats, per evitar en un futur la replicació de la disfuncionalitat actual.

Ara fa un any en l’Informatiu núm. 26 ja parlavem de l’assumpte..


26 de febrer de 2021

Recordant-nos com hem de separar els residus.

Des de l’AVV, amb la comissió Barri Net, hem editat uns cartells que expliquen què hi podem abocar al contenidor groc, verd i blau (el que s’anomena contenidors de brossa selectiva).


2 de febrer del 2021

Les Federacions d’Associacions Veïnals de Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Barcelona, Badalona i les Associacions de Veïns de Maresme, Sant Joan Baptista, la Plataforma per la Conservació de les tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs, i la Confederació d’Associacions veïnals de Catalunya CONFAVC, que conformen la Coordinadora Veïnal de l’Eix Besòs, es van reunir divendres 28 de gener per valorar amb detall la trobada amb les alcaldies d’aquests cinc municipis de l’Eix Besòs realitzada el 26 de Gener de 2021.


30 de gener de 2021

Amb format online degut a que el moment de pandèmia que estem patint no ens permet fer-ho de forma presencial. Clica aquí si vols tenir més informació. Comentaris o suggeriment al correu: firaresiduzero@gmail.com.
EL TEIXIT VEÏNAL DE L’EIX BESÒS POSPOSA LA REUNIÓ AMB ELS AJUNTAMENTS

23 de desembre de 2020

Federacions, associacions i entitats que conformen un grup que ha treballat per a la construcció d’una governança metropolitana de l’Eix Besòs des del teixit veïnal, ha decidit posposar la reunió convocada per al 22 de desembre per la impossibilitat d’assolir els objectius proposats, en no comparèixer a la trobada els màxims representants de nivell polític dels ajuntaments que conformen el territori.

[més informació aquí]


10 de desembre de 2020

L’AVV Maresme, juntament amb l’Associació Cultural i Social Bac de Roda, l’AVV del Poblenou, l’AVV Gran Via Perú Espronceda, l’AVV Vila Olímpica, l’AVV Provençals del Poblenou i la Favb hem presentat al·legacions a les modificacions del Pla General Metropolità (PGM) del 22@ aprovat fa poc per l’Ajuntament . Tot valorant canvis positius respecte al projecte de l’any 2000, entenem que aspectes clau que van ser consensuats l’any 2018 en el document “Cap a un Poblenou amb un 22@ més inclusiu i sostenible” no queden correctament reflectits.


Barcelona, 10 de setembre de 2020
Representants de l’Àrea de Convivència i Participació,  juntament amb els de Medi Urbà i Mobilitat, de la AVV Maresme es van reunir amb responsables de seguretat de l’Ajuntament per mirar de buscar solucions a les problemàtica d’inseguretat al barri.
Segueix llegint
Barcelona, 31 de agosto de 2020
La deficiente construcción de nuestras viviendas por parte del Patronato, utilizando cemento aluminoso, amianto, tuberías de plomo, etc….
Sigue leyendo

Dilluns, 29 de juliol de 2020

Els veïns tenen por de que aquest programa, que anirà de la mà de l’estratègia de regeneració urbana, sigui una altra cortina de fum. Creuen que la promesa de que les primeres actuacions immediates amb un cost de 2.150.000€, impulsades des del marc del Pla de Barris del Besòs i el Maresme, tornarà a quedar en els titulars.
Continua llegint…


Barcelona, 17 de juliol de 2020.

Davant les mesures d’excepcionalitat dictades per les autoritats per evitar la propagació del virus de la COVID19, ens veiem obligats a ajornar l’acte programat pel dilluns 20 de juliol, en memòria de les víctimes d’aquesta pandèmia.   Considerem que, a pesar de que s’havien pres mesures estrictes per evitar ricos de contagi, no podem exposar els veïns i veïnes a més patiment. És un exercici de responsabilitat, no volem afavorir amb aquest acte l’expansió i els rebrots del virus i esperarem a trobar una ocasió més favorable.   Ho lamentem ja que estàvem esperançats en que l’esdeveniment ens donaria força i il·lusió per afrontar els reptes que tenim per davant.


Dilluns 29 de juny de 2020

Benvolguts amics i amigues. Ha arribat el moment de retrobar-nos! Durant les setmanes de confinament, hem estat disponibles per atendre totes les vostres necessitats a través dels nostres canals habituals i atenent la Xarxa de Suport Mutu del barri. Des de l’AVV barri Maresme BCN, ens satisfà estar novament a prop de vosaltres. Ara, per fi, ha arribat el moment de tornar a estar junts. Obrirem les portes del nostre local des de les  18 a les 19 h, de dilluns a divendres, i de mica en mica ens anirem adaptant a la “nova normalitat.” Recordeu que heu de portar mascareta!

Divendres, 5 de juny de 2020

Com a membres de la coordinadora veïnal metropolitana AireNet, ens afegim a aquesta manifestació virtual,  que representa a més de 5000 ciutadans i ciutadanes. Esperem que el Govern de la Generalitat i les administracions reaccionin i afrontin amb valentia el clam de demanda de canvi de paradigma radical que els ciutadans d’arreu del territori reclamem.

 Manifestació virtual en commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient

Ho podeu portar al punt de repartiment, carrer Lluis Dalmau, 4
Horari: de 9 a 12 del matí, de dilluns a divendres


dimecres 13 de maig del 2020
Confinem els cotxes, recuperem la ciutat!
Demanem d’un Pla de desconfinament en què es prioritzin les persones i la mobilitat socialment justa i ambientalment sostenible en detriment de l’ús del vehicle privat. Volem recuperar les nostres ciutats.
– Web campanya

dijous 21 de maig del 2020
 Atenció sanitària als centres residencials. Una proposta de futur
Demandes dirigides als responsables del Departament de Salut, Departament de Treball i Afers Socials i l’Institut Català de la Salut.


NOTA INFORMATIVA:

En data 10 de març de 2020 va tenir lloc l’Assemblea General de Socis i entre altres punts de l’ordre del dia es va escollir la nova Junta de Govern, representada per la candidatura següent:

Presidència: J. Manuel López.

Vicepresidència: Ramón Tur.

Tresoreria: Julio Hernández.

Secretaria: M. Rosa Pardo.

En proposta de resolució es va nomenar

President Honorífic de l’Associació a en  Santos Pérez Lambán.

Resum de la reunió:


Dimecres 5 de febrer de 2020, les diferents associacions de veïns i veïnes del Districte de Sant Martí  presenten al Regidor el document:
“Un projecte veïnal de ciutat i convivència en el segle XXI”