NOTÍCIES

Barcelona, 10 de setembre de 2020

Els problemes de seguretat i convivència al barri cada vegada són més greus i s’han incrementat durant el confinament . És per això que representants de l’Àrea de Convivència i Participació  juntament amb els de Medi Urbà i Mobilitat de la AVV Maresme es van reunir amb el senyor Albert Batlle, tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, el senyor Pedro Velázquez Cap de la Guardia Urbana i el Regidor del Districte senyor. David Escudé, per mirar de buscar solucions a aquesta problemàtica.

Els van transmetre la preocupació veïnal sobre l’assumpte i entre les demandes plantejades es va demanar el desdoblament d’una unitat nocturna de la Guardia Urbana (GU) que fins ara es compartia amb Ciutat Vella, la instal·lació d’una caserna de GU al barri i la creació de una taula de treball entre cossos policials del Districte i representants de veïns i veïnes.

Reunió de Seguretat

El Cap de GU va dir que lamentava la manca de recursos disponibles al districte. Va informar que existeix un projecte per a una nova redistribució, que s’augmentaran les unitats disponibles i es contempla que Sant Martí passi a compartir recursos amb el districte de Sant Andreu. Va situar la data d’ implantació a “finals d’aquest any”. Va dir que es disposarà d’una unitat nocturna. Descartà la  instal·lació d’una comissaria en el barri però es dotarà d’una patrulla en el punt. Sobre la taula de treball  reconeix la necessitat d’interlocució fluida, descartant establir períodes fixos per les trobades, però es va comprometre a mantenir la regularitat.

Reunió Seguretat_2_09092020

El Regidor va manifestar que la seguretat al barri era “prioritaria” i va proposar la necessitat d’un abordatge des de diversos angles amb col·laboració veïnal per a l’elaboració d’una campanya pel civisme, adaptada a les necessitats de la zona amb l’objectiu de que arribi a grups veïnals més complexes als que les campanyes convencionals no arriben.

El senyorAlbert Batlle es va comprometre a tenir una propera trobada per conèixer la valoració dels veïns sobre la situació després de la reestructuració.