TERCERA FIRA CAP AL RESIDU ZERO

Davant la preocupant situació d’emergència climàtica i ecològica del moment i seguint la crida de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, organitzem la TERCERA FIRA CAP AL RESIDU ZERO. Volem seguir sensibilitzant a la ciutadania sobre el perill mediambiental que suposa el model de consum d’usar i llençar i oferir alternatives sostenibles per al nostre dia a dia.

La fira està orientada cap l’objectiu de la reducció i generació de residus i conscienciar a la població que s’ha d’implicar en la tasca de posar fi a l’actual model de consumisme. Aquesta vegada ens centrem en les COMUNITATS CIRCULARS i la generació de productes que siguin sempre recuperables amb la finalitat d’anar cap el residu zero.

Podem adoptar envers la prevenció de residus diverses les estratègies però la col·laboració entre ciutadans és clau,  pel que hem d’actuar junts per a donar forma a comunitats circulars destinades a prevenir la generació de residus.

“La promoció de l’economia circular i d’una societat amb zero emissions requerirà un canvi en els patrons de consum i producció el qual, va molt més allà de l’acció climàtica. Es tracta d’una transició ecològica completa que ha de ser dirigida i assumida com a pròpia per les comunitats si volem que tingui èxit. Es necessita un sentit de solidaritat i col·laboració entre els individus que creuen en una societat que deixa de produir residus i que actuen junts per a promoure una economia circular i aconseguir un desenvolupament sostenible, mantenint un bon equilibri entre els pilars ambientals, socials i econòmics subjacents.”

cartelldefinitiu

Tallers, xerrades, exposicions i un mercat de productes sostenibles.


En la següent crònica audiovisual sentireu la veu de les persones que l’han fet realitat i veureu els productes que elaboren per fer servei, sense embrutar l’aigua que bevem ni l’aire que respirem. Cliqueu aquí

BesòsMaresmeBarriNet #FiraResiduZeroBarcelona

Esdeveniments anteriors:

Primera Fira cap al Residu Zero

Segona Fira cap al Residu Zero