Un edifici ‘transparent’ i amb doble horari, proposta guanyadora pel cinema Pere IV.

img_jsancho_cine_pere_iv

El regidor del districte, Josep Maria Montaner, ha fet públic aquest divendres 1 de desembre el projecte guanyador per transformar l’antic cinema Pere IV, al nostre barri. La proposta guanyadora ho ha estat d’entre les 35 que en total es van presentar al concurs. En una primera selecció es van escollir cinc de les propostes, que van quedar finalistes, totes elles, d’una gran qualitat i originalitat arquitectònica. La guanyadora ha estat la proposta que portava el lema “Espècies d’espais”, obra de l’arquitecte barceloní Jorge Vidal Tom

El nou edifici, es convertirà en la nova seu del districte de Sant Martí, i acollirà també espais polivalents per a les entitats del barri. Serà un equipament transparent de 4.477 metres quadrats de superfície construïda. L’Ajuntament invertirà 8,5 milions d’euros per aquest projecte, que estarà “enllestit en el proper mandat.”

Cinema Pere IV 1

La intenció de l’Ajuntament sempre ha estat de rehabilitar l’antic cinema, però diversos estudis tècnics van concloure que l’estructura estava malmesa i per això es va decidir enderrocar l’edifici i fer-ne un de nou.

La nova construcció funcionarà amb doble horari: com a seu administrativa del districte pel matí i com a equipament per als veïns la resta del temps. Aquest és un dels “projectes motor” de les reformes que estan previstes dins del pla de barris del Besòs i el Maresme.

Cinema pereiv_3

La voluntat és que aquest edifici singular que es construirà, es converteixi en un nou pol d’atracció i d’activitat del districte de Sant Martí. Els autors del projecte arquitectònic l’han plantejat com un edifici que deixa veure el que està passant a l’interior i asseguren que és un símbol de transparència, però també d’obertura i integració de les entitats públiques del districte al barri.

Cinema_pereiv_5

L’edifici incorpora un terrat cívic que, segons l’Ajuntament, es podrà convertir en un espai d’activitat lúdica, veïnal, social i cultural. Es tracta d’una planta coberta com un jardí amb horts urbans i amb sistemes renovables de producció d’energia.

Tota aquesta música continua sonant molt bé, com tota la que es refereix al Pla de Barris d’aquest ajuntament. Estem molt esperançats amb aquest  projecte però volem realitats que fins a la data només s’estan concretant en actes programàtics, fa poc, es va tornar a presentar novament a el Pla davant el veïnat i les entitats, el passat 15 de setembre del 2017, al casal de barri. El Districte de Sant Martí, en el marc del desenvolupament del Pla de Barris del Besòs i el Maresme (novament més propaganda), preveu presentar les propostes seleccionades com a finalistes i les guanyadores en una exposició al Centre Cívic Besòs que es podrà visitar del 15 de gener al 7 de febrer.

Veient, amb certa enveja, com s’estan implementant en altres barris els diferents plans i en el nostre tot es redueix al “circ i focs d’artifici” res a veure amb els plans de mandats anteriors que, per cert, hauria estat bo que haguessin tingut continuïtat en l’actual. Fins ara el que s’ha fet és perdre el temps en “processos participatius” com per exemple, la remodelació del carrer Alfons el Magnànim. Sense tanta “litúrgia” s’ha decidit quelcom semblant pel carrer Cristòfol de Moura.

En fi, al final arribem a la conclusió que el nostre barri és del que viu més gent (tècnics, estudiosos, projectistes, etc.) i la nostra gent no hi pot viure amb certa dignitat a pesar de la quantitat d’estudis i projectes que es fan per millorar-lo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s