Veïns i veïnes del barri Maresme en contra de la instal·lació d’una nova benzinera.

L’AVV Maresme davant la situació actual de les obres per instal·lar una nova benzinera al carrer Maresme 87-91

Manifesta que després de les recents noticies referents a la ubicació en el  nostre barri d’una nova benzinera, ens sorprèn que aquest projecte compte amb  el recolzament del districte de Sant Martí alineant-se amb interessos privats a expenses de las necessitats reals dels veïns/es.

revindicacic3b3-gasolinera

Ja en el seu dia vam mostrar el nostre desacord per diferents raons, principalment perquè en un entorn de menys de 300 metres ja hi ha 3 benzineres en funcionament, la última instal·lada, malgrat l’oposició dels veïns i veïnes, al carrer Pere IV cantonada amb Rambla de Prim.

Se’ns va  prometre que, en la de Pere IV, es revisaria la possible irregularitat de la instal·lació: “Ens comprometem a obrir un expedient per la revisió d’ofici de la concessió (benzinera de Pere IV) que implica la suspensió de les obres, i a demanar un dictamen a la Comissió Jurídica Assessora i, en funció del resultat, resolució o no d’anulació de la pròpia llicència i restauració dels terrenys al seu estat anterior”. No tenim resposta.

Obres benzinera 1515073812900

Sobre la benzinera que volen construir al carrer Maresme 87-91, que pel que sembla ja té llicència d’activitat atorgada en data 26 d’octubre de 2016, el senyor regidor Josep Maria Montaner davant de les protestes del veïnat va declarar:  “Està clar que la ciutat de Barcelona ha de regular les seves benzineres i, a més a més, dóna la impressió que moltes es fan al nostre districte (Sant Martí). Si es segueixen fent benzineres perquè, a més a més, és on queda més espai, perquè lògicament el que intentarem és poder-lo regular perquè no es produeixi un fet que va totalment en contradicció amb el que és l’horitzó de la ciutat. Per evitar que es repeteixin situacions com aquesta, des del govern municipal plantegen regular les benzineres igual com s’ha fet amb els hotels o els clubs cànnabics.” Si tenen tant clar que va en contra de l’horitzó que tenen com a ciutat, com és que els han donat una llicència d’obres majors el 4 d’agost de 2017?

Com a veïns no entenem quin model de ciutat té aquest govern de l’Ajuntament actual per a Barcelona. En un dels carrer més pacificats, en quan a trànsit, de la ciutat col·loquen una benzinera. Es com diu un  veí amb bon criteri: “Com si el barri no necessites altres coses abans! Estem a punt de fer una transició al cotxe elèctric i volen posar una botiga de suc per a dinosaures? No ho entenc!” Els voltants del carrer Maresme és un dels espais més desatesos del districte ja ho hem  denunciat moltes vegades. Queda entre els barris del Besòs i el de Diagonal Mar-Front Marítim i limita amb el de Sant Martí de Provençals, un altre barri que com el del Maresme està sense traçat i a mig construir.

IMG_20180109_120635_678

En aquests terrenys, estava prevista la incorporació d’equipaments, com un “casal de barri”, un “espai jove” i  habitatges tutelats per a gent gran. Aquests equipaments estaven contemplats i prevista la seva execució en el “Pla de Barris Besòs-Maresme” entre el 2008 i el 2012, segons consta en les actes dels Consells Municipals del Districte (en els que es van  decidir, plans, dotació econòmica i forma de realització). Aquest govern municipal ha donat llicencia per instal·lar una benzinera com a prioritat, oblidant  els equipaments socials que ja s’havien acordat pels los governs municipals anteriors.

 

En tota la trajectòria de l’actual mandat de l’alcaldessa Colau, i malgrat ser un dels primers barris on es va desplegar un Pla de Barris, l’única actuació per millorar el medi urbà, en quant a equipaments, ha estat la instal·lació de benzineres. Un dels objectius era “fer front als dèficits urbanístics que té el barri … i la manca d’equipaments, així com fomentar la seva accessibilitat i centralitat. També es treballarà en els dèficits de mobilitat i connexió entre barris.” Doncs bé de tot això res, ni el carrer Veneçuela està obert (tants anys que s’ha reivindicat la seva obertura).

Esperem que s’escoltin les nostres demandes i s’aposti per una ciutat sense espais que puguin alimentar l’ús del cotxe. Es per això que,  demanem  a l’Ajuntament de Barcelona que no recolzi el projecte d’ubicar la nova benzinera en aquest espai .

Un pensament sobre “Veïns i veïnes del barri Maresme en contra de la instal·lació d’una nova benzinera.

  1. En el temps de parlar de zero emissions a l’atmosfera la Colau ens planta una benzinera al barri. Sra. Colau, ha sentit parlar de la doble moral?

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s