Tres noves línies de BUS en funcionament.

A partir del 25 de juny es posen en marxa de tres noves línies de la nova xarxa de bus: una de diagonal i dues de verticals.  Per Sant Martí en passen dues: la D50, del Paral·lel a Ciutat Meridiana, i la V33, del Fòrum Campus Besòs a Santa Coloma.

La línia D50 unirà cinc districtes i més de deu barris, amb un recorregut que acostarà els barris del nord al centre de la ciutat, passant per la plaça del Virrei Amat, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, la Sagrada Família i la plaça de Catalunya. Aquest eix diagonal modificarà parcialment el recorregut de la línia 24 i substituirà els recorreguts de les línies 50 i 51.

  • D50: Paral·lel – Ciutat Meridiana. Línies de referència: 24 (modificada), 50 i 51 (substituïdes). Longitud: 26,8 km. Vehicles: estàndard. Freqüència en feiners: 8 minuts (de 7 a 21 h).
    Aquest eix diagonal se superposa en gran part a les actuals 50 i 51. L’allargament des de Catalunya a Paral·lel multiplica les possibilitats de connexió (línies V9, V11 i D20). La línia 24 s’escurça per evitar el solapament i una part de la 50 es converteix en la nova 52 (Collblanc – Pl. Catalunya).

 

La línia V33, anirà des del Fòrum Campus Besòs a Santa Coloma. Connectarà el front marítim del Besòs amb Santa Coloma de Gramenet, passant per la Verneda i la Pau, el Bon Pastor i Baró de Viver. A més de substituir les línies 42 i 143, aquest eix reforçarà el servei de bus a Sant Adrià de Besòs, que incorporarà la línia urbana B21 i en modificarà la B23, ambdues operades per Tugsal.

  • V33: Fòrum / Campus Besòs – Santa Coloma. Línies de referència: 42 i 143 (substituïdes). Longitud: 17,6 km. Vehicles: estàndard. Freqüència en feiners: 8 minuts (de 7 a 21 h). Nou eix vertical que connecta Santa Coloma de Gramenet, Sant Andreu, el Bon Pastor i el Besòs amb Sant Adrià de Besòs i el front marítim. Entre Santa Coloma i la Gran Via segueix el traçat de la 42, mentre que la part baixa coincideix força amb la 143 i té l’origen al campus de la UPC, on enllaça amb la H16. De manera coordinada i simultània es durà a terme una reorganització del servei d’autobús en l’àmbit de Sant Adrià de Besòs que comporta la creació de la línia urbana B21 i la modificació de la B23, totes dues de l’operador Tusgsal.

Accedeix al plànol del recorregut de la línia V33  

Accedeix al detall de les parades de la línia V33

Es farà una campanya de comunicació amb els veïns i veïnes per assegurar-ne el coneixement dels canvis que es produiran a la xarxa de bus, tant de les noves línies com de les modificacions i substitucions. La informació es difondrà a través d’informadors a peu de carrer, repartits per punts de la xarxa de transport públic i a l’entorn dels equipaments públics, especialment de les zones d’influència. Així mateix, es distribuiran fullets informatius i es duran a terme sessions informatives en casals de gent gran. La campanya informativa també inclourà un ampli desplegament per canals digitals i en suport físic, amb la col·locació de cartells i banderoles.

El desplegament de la nova xarxa acabarà a la tardor, amb la posada en marxa de cinc línies més. En conjunt, la nova estratègia de mobilitat en bus intenta millorar la connectivitat i la cobertura territorial, reduint els temps d’espera i de viatge i incrementant la freqüència de pas els dies feiners, entre 5 i 8 minuts, des de les 7.00 fins les 21.00 hores.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: