Tsunami veïnal, “Barcelona no funciona”,

Sota aquest lema, la plataforma que aglutina veïns de diferents barris, exigim al govern municipal que posi remei a la situació d’inseguretat que viuen els barris als que representem.

El 15 de setembre més de 20 entitats de tota Barcelona ens vam congregar per demanar al Consistori que acabés amb la inseguretat i l’incivisme. La nostra Associació va estar present en aquesta manifestació ja que coincidim en moltes de les demandes que es feien.

IMG-20180915-WA0003

Malgrat ser un nombrós grup d’entitats algunes no es van sumar a la convocatòria. També va haver-hi declaracions apuntant que era una manifestació polititzada. La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) va dir que “…Tothom té dret a mobilitzar-se i a protestar (i segur que moltes de les raons que porten a la protesta són sòlides). No tenim el monopoli de la mobilització veïnal, però volem deixar clar que aquesta ni l’hem convocada, ni en tenim més informació que el que s’ha publicat als mitjans. I per això mateix, volem deixar clar que no en formem part. Tot i mantenir el nostre compromís de treballar pel benestar de la ciutat.”

manifestacio.tsunami veinal 1

En un comunicat, de la plataforma, fet públic als mitjans de comunicació, vam manifestar:

Que la ciutat es troba descontrolada i la convivència de tots en perill.

Que l’equip de govern de l’Ajuntament deu saber que els ciutadans estem enfadats pel poc cas i la escassa resolució als problemes relacionats amb el incivisme i la inseguretat.

Que en aquests darrers anys hem vist als nostres barris, carrers i places l’impacte profund de la degradació, a causa de la permissivitat i l’absència d’accions específiques per part de l’Ajuntament.

Vam demanar al consistori que faci tot el necessari per fer complir la normativa de civisme.

Manifestació.tsunami veinal 2

Un mes després d’aquesta manifestació, el passat dimarts 16 d’octubre, ens hem reunit amb l’alcaldessa, Ada Colau, i diversos regidors del govern municipal. S’han presentat amb una sèrie de punts que considerem innegociables i que cal reforçar.

  1. Il·luminació bàsica – cal revisió dels punts foscos i evitar espais perillosos.
  2. Neteja efectiva – cal revisió del pla de neteja per barri.
  3. GUB preventiva -actuacions prèvies de control d’ordre públic i de l’incivisme i de les activitats delictives.
  4. Circulació Narcoactivitat – agilitat en precintar narcopisos i punts recurrents de distribució, consum i venda, estudiar control en diferents horaris de dia o nocturns.
  5. Soroll i incivisme – estudiar control en diferents horaris de dia o nocturns, proposta de nova estratègia de difusió turística de la ciutat amb operadors, Supressió d’actes massius, sorollosos i incívics, tant diürns com nocturns,  reiteratius als mateixos barris.
  6. Venda il·legal – complir la normativa per impedir l’ocupació de l’espai públic i l’activitat de màfies.
  7. Mobilitat – complir la normativa per impedir l’ocupació de l’espai públic i l’activitat de nous establiments de lloguer de bicicletes, patins elèctrics etc. …

En aquesta reunió es va marcar un termini d’un mes per avaluar les peticions i revisar la situació particular de cada barri, per després tornar a seure’ns i parlar de nou sobre l’assumpte. Mentrestant, cada districte treballarà amb els seus tècnics concrets per millorar el que anomenem “punts negres”.

Encara que l’alcaldia ha reconegut, la problemàtica presentada no ens basta amb el reconeixement, el que demanem són fets, i no quedarem satisfets fins que es notin millores als barris. Esperem que en el transcurs d’aquest mes, el govern no ens doni motius per tornar a sortir al carrer.

Pancarta.manifestació barri contaminació

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s