Veïns del barri expliquen com s’ha de fer la separació de residus

Preocupats com estem amb els problema dels residus que generem a la ciutat i l’impacte que tenen sobre el mediambient, des de fa un temps estem treballant en la campanya:

Les coses que llencem, encara que no les veiem, segueixen existint”.

Brutícia i escombraries fora de lloc en carrers i places és un dels problemes de convivència que més preocupa al veïnat del nostre barri (també la manca de manteniment de l’espai públic i les persones sense sostre que dormen al carrer). Però és en aquest primer aspecte en el que podem fer més incidència i buscar solucions que estiguin al nostre abast.

Convençuts de la importància que té la neteja en els carrers i en les comunitats de veïns per que hi hagi una bona convivència, el passat mes d’octubre, veïns i veïnes, entitats, serveis i equipaments del barri vam crear la comissió veïnal per la neteja i el medi ambient “Besòs-Maresme, barri net”.

Hem portat a terme accions informatives sobre la separació dels residus davant de les bústies de recollida neumàtica a alguns punts del barri del Besòs i davant d’alguna bateria de contenidors del  barri  Maresme i en tenim programades moltes més. A més, hem creat equips de veïns i veïnes que visiten les escoles per reforçar els continguts que s’imparteixen als alumnes sobre aquesta matèria.

El residus no deixen de ser un problema, no només pels nostres barris, si no pel planeta, estan dins del que anomenem “Contaminacions Ocultades”. Estem convençuts que aquestes petites accions a nivell local poden contribuir d’una manera eficaç a la lluita per la sostenibilitat i a l’esforç per salvar el planeta.

Per completar la tasca i que aquesta arribi a més gent, una altra de les activitats que també hem portat a terme es la gravació d’un vídeo que explica en els set idiomes que més es parlen en el barri, en els que set veïns s’adrecen a les respectives comunitats per explicar com s’ha de fer la separació de residus i què hem de deixar en cada un dels contenidors.

Ens plau deixar-vos els enllaços al vídeo en els diferents idiomes:

Una iniciativa de l’Associació de Veïnes i Veïns Barri Maresme de Barcelona.

Amb la participació de la gent del barri:

Hanan Lahjaouzi – Versió Anglès.

Hong Zhou Zhang – Versió Xinès.

Joana Gómez – Versió Castellà.

Benatyah Mernissi Nadia- Versió Àrab.

N’deye Gueye – Versió Francès.

Mubashar Ali – Versió Urdú.

Renzo Parravicini – Versió Català.

Sara Palomares – Nena amb camió.

Direcció, càmera i muntatge: Ana Torres.

Producció i càsting: Teresa Mirabet.

Ajudants de rodatge de locucions: Sergio Miranda i Víctor López.

Assessorament actors: Inés Boza.

Foto fixa backstage: Sergio Miranda.

Música: “Once Again” de Bensound.com.

Equip de suport a la producció: Aurea Fernández, Elisabetta Saccardo, Gustavo Ávila, José Manuel López, Laura Ortí, Loli Navais, Ramon Tur, Salvador Maseres, Sonia López.

La Comissió veïnal “Besòs-Maresme, barri net”està formada per:

Associació de Dones Àmbar Prim,  AVV Besòs,  AVV Barri Maresme de Barcelona,  Casal de Barri Besòs,  Pla Comunitari del Besòs i el Maresme, Servei d’Intervenció a l’Espai Públic del Besòs i el Maresme, Veïnes i veïns del barri del Besòs i el Maresme.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s