RETORNEM A UNA NOVA NORMALITAT QUE PRESERVI LA SALUT, EL CLIMA I LA NATURA

PER PRESERVAR LA NATURA I LA BIODIVERSITAT 

CAP RETORN A L’ECONOMIA DE MERCAT ESPECULATIVA!


Manifestació virtual en commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient

Més enllà de “celebracions” simbòliques, més de 40 plataformes i entitats que tenim entre els nostres objectius la defensa i preservació del medi i la salut d’arreu del territori català, presentem les denúncies ambientals i les propostes per sortir de la crisi ambiental, climàtica i social on ens estan portant les polítiques desenvolupades fins ara a Catalunya. Volem evidenciar que els departaments de Territori i Sostenibilitat i d’Agricultura, Ramaderia i Pesca  no afronten ni volen aprofundir en aquesta problemática.

Com a membres de la coordinadora veïnal metropolitana AireNet, ens afegim a aquesta manifestació virtual,  que representa a més de 5000 ciutadans i ciutadanes. Esperem que el Govern de la Generalitat i les administracions reaccionin i afrontin amb valentia el clam de demanda de canvi de paradigma radical que els ciutadans d’arreu del territori reclamem. Un clam pel canvi real de la política d’emergència ambiental i climàtica que ens dugui cap a una societat catalana del futur responsable.

És el moment oportú d’aplicar canvis radicals possibles des de la política. La pandèmia de la COVID-19 ha mostrat al conjunt de la societat, com l’acció humana afecta la natura i com la crisi planetària de salut està profundament relacionada amb la destrucció i degradació causada per les activitats humanes sobre la Terra. Malgrat aquesta evidència, hi ha interessos, de nou il·legítims, amagats darrera d’un discurs “verd” de les institucions, que volen recuperar ràpidament el passat recent no desitjable ambientalment, amb la promesa de “agilitzar” la recuperació econòmica, el creixement del PIB, sense els Objectius de Desenvolupament Sostenible i amb un model de treball incert i precaritzat, volen reduir i eliminar les necessàries garanties ambientals incrementant la destrucció de la biodiversitat i del patrimoni natural.

Recull de les aportacions del vídeo coral de la manifestació del Dia Mundial del Mediambient, 5 de juny

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s