El moviment veïnal metropolità aplaudeix els acords amb les alcaldies de l’Eix Besòs i mourà fitxa per fixar calendaris per establir les taules tècniques

Comunicat Coordinadora Veïnal de l’Eix Besòs.- Les Federacions d’Associacions Veïnals de Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Barcelona, Badalona i les Associacions de Veïns de Maresme, Sant Joan Baptista, la Plataforma per la Conservació de les tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs, i la Confederació d’Associacions veïnals de Catalunya CONFAVC, que conformen la Coordinadora Veïnal de l’Eix Besòs, es van reunir divendres 28 de gener per valorar amb detall, la trobada amb les alcaldies d’aquests cinc municipis de l’Eix Besòs realitzada el 26 de Gener de 2021.

vista-aerea-tres-ximeneies-i-incineradora

De les valoracions d​e la Coordinadora Veïnal de l’Eix-Besòs  -​​ grup que treballa per la construcció d’una governança metropolitana des del teixit veïnal- en treuen aquestes dues conclusions que volen fer arribar a l’opinió pública.

  1. Inacceptable l’absència de l’Alcaldessa de Barcelona. Primer de tot volen expressar l’agraïment a les alcaldesses i alcaldes per la seva participació en una trobada important pel moviment veïnal. Al mateix temps, ​volen fer ​palès, el malestar amb l’Alcaldessa de Barcelona, per no haver participat en la trobada, ja que s’havien convocat a totes les alcaldies implicades amb l’Eix Besòs. Ja ho havíem fet així en la primera reunió prevista pel passat 5 d’octubre i que es va haver d’aplaçar i en un segon intent el mes de desembre, ​també aplaçada i ​que ha portat a la reunió que finalment s’ha fet aquest gener. No podem acceptar aquesta absència quan han respost totes les alcald​ie​s del Besòs, de forma afirmativa. Un fet que s’ha agreujat més per l’absència de la Segona Tinença d’Alcaldia Janet Sanz, per motius de salut. Considere​n que han d’estar compromeses totes les Alcaldies de l’Eix Besòs i complir amb aquest compromís.

  2. Acord de crear un espai de treball tècnic: F​an ​una valoració positiva de la trobada; en primer lloc per haver estat escoltades, en segon per haver pogut explicar i presentar el treball del grup des de fa més de 3 anys. La presentació ha estat centrada en cinc grans eixos: el Sistema Productiu, Medi ambient i Salut, Habitatge, Infraestructures i mobilitat, i Vulnerabilitat i Emergència Social. Com acord molt rellevant de la trobada, ha estat l’acceptació general de la proposta feta, per crear un espai de treball tècnic, on tractar totes i cadascuna de les qüestions abordades a la reunió i incorporar la mirada del teixit veïnal.

Com a passos següents, ara cal concretar aquestes taules tècniques amb els ajuntaments, per tal d’establir les pautes i calendaris per portar-les terme. El moviment veïnal està decidit i a punt per començar quan abans millor, la situació és prioritària. Confie​n en la disposició de tots els ajuntaments així com en la d’altres administracions supramunicipals, que també s’hi hauran d’implicar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s