Manca de rigor i poca cortesia.

Volem comunicar als nostres socis, simpatitzants i amics que amb una trucada telefònica des de la secretaria del Regidor del Districte de Sant Matí, convoquen a l’Associació de Veïns i Veïnes del Barri Maresme (AVVBM) a una reunió per parlar del Pla de Barris. Es va crear certa expectativa positiva, ja que ens pensaven que havia tingut ressò l’escrit de demanda fet sobre els temes que no s’havien tingut presents en l’esmentat pla i que no eren altres que els que estaven pendents d’execució en plans anteriors. Aquest escrit, “Matizaciones al Pla de Barris del Besòs y el Maresme”, va sortir a partir d’una assemblea de socis i simpatitzants i es va fer arribar a l’alcaldessa però encara no teníem resposta. Per això ens pensàvem  que el que motivava aquesta reunió ja era una possible resposta.

Encara que sense saber l’ordre del dia, ens vam presentar a la cita amb cert optimisme. Però la reunió no començava, pot ser perquè encara no hi era el senyor regidor (Josep M. Montaner). Poc després s’inicia la reunió però el regidor no hi era, hi havia el conseller de barri (Jordi Martín), el conseller tècnic (Marc Andreu), que va desaparèixer molt aviat sense dir ni adéu i un altre conseller que va fer acte de presència un momentet (Sr. Carmona). La reunió va ser una mica desordenada i desconcertant, ens van aclarir poques coses. Per una banda argumentaven que els estàvem fent demandes sobre temes que no eren de la seva competència, com són residencies per a gent gran i remodelació del centre d’atenció primària i per l’altra ens parlaven de projectes concrets que es resoldrien a llarg termini, però com que ja coneixíem  aquesta música, no ens els vam acabar d’empassar del tot.

Concretament, l’actuació més significativa referida al nostre barri és que el Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona (PMHB) ha resolt el concurs per adjudicar la redacció del projecte d’execució d’una nova promoció d’habitatge situat als carrers Maresme 87-91 i Puigcerdà 100-102. En aquest solar es preveu construir un edifici de 75 habitatges, dels quals n’hi haurà 48 pisos dotacionals per a gent gran, amb espais comuns i zones enjardinades amb horts urbans, i 27 habitatges més, destinats a dret de superfície. També es construiran 52 places d’aparcament. Durant el 2017 està prevista la redacció i la tramitació d’aquest projecte, així com l’obtenció de la llicència. La licitació de les obres es preveu cap al primer trimestre de 2018, i es preveu començar les obres durant el quart trimestre de 2018.  També està prevista la desafecció dels habitatges situats als passatges del carrer Maresme/Prim i la remodelació urbana d’aquesta zona. Ah! El carrer Veneçuela encara no s’obrirà, abans estan el carrer Marroc i Cristóbal de Moura (però no al nostre barri).

Amb aquesta informació, vist com s’havia desenvolupat la reunió, tots vam sortir una mica decebuts, sobre tot, pel tracte rebut. A la tarda vam fer una anàlisi de la reunió, amb una mica més de calma, i vam concloure el següent:

Valorar positivament el reconeixement que van fer, verbalitzat pel conseller tècnic, de que pot ser no hi ha una bona comunicació entre el Districte i les organitzacions veïnals i caldria fer correccions i tractar de millorar.

No podem entendre l’absència del regidor del districte. Se’ns va donar la excusa, poc clara, de que tenia una altre compromís que per altra banda no vam veure en la seva agenda setmanal. Considerem que és una falta de respecte i consideració cap els veïns no presentar-se, creiem que, com a càrrec electe, està dins de les seves obligacions fer-ho. Posem en dubte si això mateix ho fa amb altres organitzacions veïnals del Districte.

Aplaudim que s’hagin projectat les actuacions de les que hem parlat anteriorment però ens reservem celebrar-ho (promeses i projectes ens han fet moltes i durant molts anys i desprès no s’han concretat) no sigui que tot acabi en una benzinera com fins ara. És més, això està supeditat a l’aprovació dels pressupostos de l’Ajuntament de 2017, encara pendent, així que ens ho fien llarg pel que tenim certes reserves.

Al final la reunió va acabar com “el rosario de la aurora” i… van quedar molts més assumptes pendents (neteja, arranjament de carrers, obres menors, etc.). En fi, nosaltres continuarem treballant, lluitant i mirant d’aconseguir millores pels veïns, al barri Maresme també hi viu gent. També demanem una mica més de rigor i consideració en aquestes reunions i que, quan abans millor, s’habiliti l’oficina adient pel seguiment i avaluació del Pla de Barris.

 

 

Un pensament sobre “Manca de rigor i poca cortesia.

  1. En primer lugar: No seamos ingenuos. ¿Qué esperábamos conseguir de “esta gente”?
    En segundo lugar: Confío en que todos aquellos vecinos que, en las últimas municipales, creyeron en las “promesas electorales” de la señora (1) Colau vayan tomando buena nota de lo que se puede esperar de esta tribu y nunca más les presten su voto.
    Y por último y en tercer lugar: Si el presente comunicado se hubiera hecho también en Castellano (idioma cooficial en Cataluña y oficial de España), como ya se ha pedido en diversas ocasiones, “llegaría” a todos los vecinos de nuestro Barrio, sin exclusión posible.
    (1) Lo de “señora” es una “amabilidad” derivada de la época de la Navidad, en la que estamos. Lo que no quiere decir que yo considere una señora a la actual alcaldesa de Barcelona.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s