PER UN BARRI DIGNE.RECUPEREM BARCELONA

L’Associació de Veïns i Veïnes del barri Maresme de Barcelona recolza les mobilitzacions que s’estan portant a terme per “un barri digne”.

Reproduïm l’última nota de premsa de la Plataforma Tsunami Veïnal amb la que estem col·laborant des de fa un any per millorar l’estat d’inseguretat i incivisme que s’ha instal·lat als nostres barris.

Barcelona, 17 de juliol de 2019

Veient la decadent tendència de la nostre estimada ciutat de Barcelona en aspectes tant bàsics de la convivència com són el civisme i la seguretat que a l’agost de 2018 diverses entitats van confirmar la plataforma reivindicativa TSUNAMI VEÏNAL.

Fets diferents esforços de treball amb l’anterior Consistori i sent testimonis com la situació, malgrat algunes actuacions policials en barris determinats no ha fet més que deteriorar-se, que ens veiem amb la imperiosa necessitat d’EXIGIR AL NOU CONSISTORI que apliqui un real PLA DE XOC INTEGRAL A NIVELL DE TOTA LA CIUTAT.
Òbviament no volem que siguin de nou fets puntuals en alguna zona, que no facin res més que desviar a altres barris la impunitat de la delinqüència i la burla d’alguns en l’incompliment reiterat de les diferents normatives vigents en matèria de civisme i respecte per l’espai públic de tots i totes.
VOLEM RECUPERAR BARCELONA !

Estem farts de paraules buides i promeses que mai arriben a implementar-se. Cansats de rebre xifres, de sentir mentides sobre actuacions que mai arriben.
Ara els barcelonins diem: VOLEM ACCIONS, FETS !
No volem més demagògia, delegant responsabilitats a altres  administracions o posposant fer front als problemes que no permeten que la vida  quotidiana es normalitzi i degradant la imatge de la ciutat dins i fora dels nostres límits. S’HAN D’ASSUMIR RESPONSABILITATS, JA!

Acabem de presentar a Registre Municipal una carta amb la petició d’una reunió urgent amb el Sr. Albert Batlle, nou Regidor de Seguretat i, si cal, amb la re nomenada Alcaldessa, Sra. Ada Colau.
I volem seure perquè tenim clar on cal actuar i la seva prioritat.
Sense tranquil·litat als carrers la gent no pot desenvolupar les seves facetes socials, culturals, empresarials, mediambientals, i això col·loca a Barcelona com a ciutat insegura per crear noves iniciatives públiques i privades que la conformin, com era, una de les millors ciutats del món. Ciutat d’acollida per empreses, comerç, visitants respectuosos, innovació i emprenedoria i espai on portar projectes de tota mena.
Barcelona te una personalitat pròpia mil·lenària, cosmopolita, moderna i lloc d’acollida que cal ajudar a que revifi. Per això, HA ARRIBAT EL PUNT QUE ELS BARCELONINS/ES DIEM PROU !

Els polítics han de ser a l’alçada de les circumstàncies. NO TENIU CARTA BLANCA, HEU DE RESOLDRE LA GREU SITUACIÓ EN QUE ENS TROBEM.
Us demanem actuacions imminents, aturar el declive i arribar al nucli del perquè hem arribat on som. Tot plegat fa que la sostenibilitat en molts nivells perilli.
VEÏNS, ENTITATS, COMERÇ LOCAL: NO ENS QUEDAREM ATURATS.
Esperem que això ens doni resposta activa de l’Ajuntament i plegats arribem a tenir una ciutat més cívica i segura per seguir fent-la més gran i orgullosa.


TSUNAMI VEÏNAL / Plataforma ciutadana conformada per:

 1. RAVAL: AAVV Illa RPR / AAVV Raval / Otro Gato del Raval / Taula Mediació Pl. Folch i Torras / NET Raval / Col·lectiu Veïns Pl. Castella.
  2. GÒTIC: Fem Gòtic.
  3. CASC ANTIC: Col·lectiu Veïns Casc Antic, Ass. Veïns i Comerciants Via Laietana.
  4. MERCAT COLOM: Ass. Comerciants Mercat Colom.
  5. LA BARCELONETA: AAVV Barceloneta / Barceloneta en Lluita.
  6. VILA OLÍMPICA: AAVV Vila Olímpica / Agrupació Veïns Moscú-Ramon Trias Fargas.
  7. POBLE NOU: Col·lectiu Veïns afectats per la Super Illa. 
  8. DIAGONAL MAR-FRONT MARÍTIM: Movimiento Diagonal Mar / AAVV Front Marítim / AAVV Diagonal Mar.
  9. MARESME-BESÒS: AAVV Maresme / AAVV Besòs / AAVV Zona Fòrum.
  10. POBLE SEC: Veïns i Comerciants de les Hortes de Sant Bertran / AAVV Pl. Navas/ AAVV del Poble Sec.
  11. HOSTAFRANCS: AAVV Hostafrancs.
  12. EIXAMPLE: Col·lectiu Veïns Eixample Esquerra – Consell Cent i Col·lectiu
  Comerciants de Sant Antoni per la Seguretat.
  13. GALVANY: AAVV Turó Park.
  14. EL CARMEL: Col·lectiu de Veïns del Carmel.
  15. BON PASTOR: Associació de Veïns Avis del Barri.
  16. SANT ANDREU: Col·lectiu de Veïns de Sant Andreu del Palomar.
  17. ALTRES ENTITATS: Plataforma d’Afectats pel Top Manta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s